Przystawki
Tatar wołowy masło /sos chrzanowy/cebula/ ogórek konserwowy/ pieczarki Raw beef boletus butter/ horseradish sauce /onion /gherkin cucumber/ mushrooms |
|
|
Tatar ze świeżego łososia / pieczywo tostowe / Salmon tatare / toast bread / |
|
|
Śledź po rosyjsku ogórek konserwowy /cebulka / jajko/ kawior / sos z Normandii Herring made in Russian manner cucumber / onion / egg / caviar / poured the Norman |
|
|
Krewetki z patelni czosnek/masełko/natka pietruszki/grzanki Fried shrimps garlic /parsley / butter / bread |
|
|
|
|
|
Tradycyjny rosół Traditional chicken soup |
||
Żurek w chlebie na wędzonce /jajko/ Sour soup in bread with smoked meat /egg/ |
|
|
Zupa tajska /kurczak/ mleczko kokosowe Thai soup /chicken/coconut milk/ |
|
|
Krem chrzanowy placuszki ziemniaczane / prażony boczek Horseradish cream fried potato pancakes / roasted bacon |
||
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi Rotrübensuppe mit Teigtaschen, gefüllt Red borsch with ravioli |
||
Dania Mięsne
|
||
Kotlet „ Sezam „ Pierś kurczaka faszerowana / frytki / sałatka ze świeżych warzyw Sesame cutlet stuff chicken breast / chips / fresh vegetables |
||
Schab faszerowany borowikiem NOWOŚĆ !!! puree z zielonego groszku/strudel ziemniaczany/dziki brokuł pork loin stuffed with boletus mushrooms/green pea puree/potato strudel/wild broccoli |
||
Jaśkowe danie Kotlet schabowy/pierogi ruskie/zestaw surówek Hänschengericht Großes, Fillet, serviert mit Russischen Piroggen und Saisonsalat John’s dish–pork chop served with half-moon shaped ravioli filled with cottage cheese and potato paste and salad |
||
Sznycel cielęcy frykando parzybroda z ziemniakami/ mix sałat / sos vinaigrette Frykando veal schnitzel bacon sweet cabbage with potatoes / lettuce mix / vinaigrette dressing |
||
Befsztyk wołowy z masłem czosnkowym pieczone ziemniaki / sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegrett Beefsteak with garlic butter baked potatoes / fresh salad / vinaigrette dressing |
||
Golonka kopytka grzybowe / sos chrzanowy / kiszone warzywa i grzyby Knuckle mushroom dumplings / horseradish sauce / pickled vegetables and mushrooms |
||
Żeberka w sosie barbecue ziemniaki opiekane/ surówka Coleslaw Ribs in barbecue sauce/baked potatoes/coleslaw |
||
Filet z kaczki sous vide kopytka z jabłkiem / sos z malin / mus z palonego jabłka Sous vide duck fillet potato dumplings with apple/ raspberries sauce / mousse from a roasted apple |
||
Pierogi z cielęciną orzech włoski / ser lazur / sos z zielonego pieprzu / świeże warzywa Dumplings with veal italian nuts / blue cheese / green pepper sauce / fresh vegetables 42 zł |
||
Kurczak w cieście francuskim sos serowy/fasolka szparagowa/batat chicken wrapped in French pastry/cheese sauce/string bean/sweet potato |
||
Polędwiczka w bekonie faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem marchew w cytrusach/ziemniaki puree/sos serowy pork tenderloin in bacon stuffed with spinach and sundried tomato/carrots in citrus/pureed potatoes/cheese sauce
|
||
Filet kurczaka w sosie kurkowym kopytka/ mix sałat chicken fillet in chanterelle sauce with dill knuckle/ lettuce mix |
||
Ryby
|
||
Okoń morski |
||
Sandacz makaron grandine z warzywami/dip cytrynowy/pak choi zauder/grandine noodles with vegetables/lemon dip/pak choi |
||
Łosoś z grilla ryż ze szpinakiem / warzywa grillowane Grilled salmon rice with spinach / grilled vegetables |
||
|
||
Chrupiące placki ze śmietaną Potato fried cakes with sour cream |
||
Chrupiące placki z sosem grzybowym Potato fried cakes with mashrooms sauce |
||
Tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone
Pierogi ruskie |
||
|
||
Sałatka z kurczakiem ogórek / pomidor / jajko / sałata /ananas /feta / cebula /sos vinegrette /pieczywo czosnkowe Chicken salad cucumber / tomato / egg / lettuce / pinapple / feta cheese / onion / vinaigrette dressing / garlic bread |
||
Sałatka z polędwiczką wieprzową puder z boczku / sałata / oliwki / ogórek / parmezan/ jalapeno / sos musztardowy Roast pork salad bacon pouder / lettuce / olives / cucumber / spicy pepper / mustard sauce |
||
Sałatka grecka ogórek / pomidor / papryka / cebula / oliwki / ser feta / sos vinegrette / pieczywo czosnkowe Greece Salad cucumber / tomato / red pepper / onion / oilves / Feta cheese / vinaigrette dressing / garlic bread |
||
Menu dziecięce
|
||
Rosołek z kluseczkami |
||
Zupka pomidorowa Tomato soup |
||
Polędwiczka drobiowa panierowana frytki / marchewka Breaded pork tenderloin fries / carrot |
||
Naleśniki z bananem i nutellą Pancakes with banana and nutella |
||
Quesadilla z kurczakiem tortilla pszenna/ ser/ sos wheat tortilla/ chicken / cheese/ sauce |
||
Desery
|
||
Jabłecznik na gorąco sos czekoladowy / lody waniliowe / puder miętowy hot apple pie chocolate sauce / vanilla ice cream / mint powder |
||
Sernik Świeże owoce / syrop klonowy Cheesecake Fresh fruit / maple syrup |
||
Beza / mascarpone /sos malinowy / świeże owoce Meringue / mascarpone / raspberries sauce / fresh fruits |
||
Tiramisu pistacjowe Pistachio tiramisu |
||
Krem brulee |
||
WinaWYTRAWNE |
||
Passonero |
||
Chianti Nonnonanni Włochy,Dojrzałe i owocowe. To Chianti: wino o genialnym rubinowo-czerwonym kolorze, nos charakteryzuje typowe zapachy purpurowego krzewu i małych czerwonych owoców Sangiovese. Młode i smaczne, w ustach świeże, zrównoważone i średnie ciało z nieagresywnymi taninami, zrównoważonymi odpowiednią kwasowością. Wino łatwe do picia, idealny towarzysz codziennych posiłków. |
||
Pinot Grigio |
||
Conde Valdemar Hiszpania,Typowa dla regionu Rioja, odmiana Tempranillo w młodej odsłonie. Ciemny kolor z bukietem konfitur z owoców leśnych i wiśni. Tanina jest miękka i gładka, natomiast końcówka długa i owocowa. |
||
Vina San Esteban Chardonnay |
||
Vina San Esteban Cabernet Sauvignon Chile, Jasnorubinowy kolor z intensywnymi aromatami czerwonych i czarnych owoców. Wiśnie, jeżyny i śliwki mieszają się z delikatnymi niuansami przypraw. Znakomite wino, o dobrej strukturze i delikatnych taninach. Oddaje przyjemną równowagę owocowości i dębu wraz z długim zakończeniem. Polecane do serów, steków, pieczeni, makaronów, zapiekanek i potrawek. |
||
|
||
Wina
|
||
Rocca Antica bianco |
||
Rocca Antica rosso Włochy,Delikatne w aromacie z lekko zaznaczonym owocem wiśni. W ustach podobne – proste acz przyjemne, delikatna kwasowość z lekko słodkim, owocowym finiszem sprawia że jest to wino uniwersalne, bardzo gastronomiczne. Campo Castillo Viura 56zł / 750ml Hiszpania, Aromat owoców tropikalnych i gruszki, w smaku miękkie, owocowe, ze świeżą kwasowością. |
||
Campo Castillo Garnacha |
||
Wina PÓŁSŁODKIEsemi-sweet |
||
Viña Losar Blanco |
||
Viña Losar Hiszpania, Piękny, głęboki kolor i dojrzały, intensywny zapach z akcentami wiśni i czarnych |
||
|