Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej masło borowikowe /sos chrzanowy/cebula/ ogórek konserwowy/ pieczarki |
|
|
Tatar ze świeżego łososia / pieczywo tostowe / |
|
|
Śledź po rosyjsku |
|
|
Krewetki z patelni czosnek/masełko/natka pietruszki/grzanki |
|
|
Zupy |
|
|
Tradycyjny rosół | ||
Żurek w chlebie na wędzonce /jajko/ Żurek na wędzonce w talerzu |
|
|
Krem chrzanowy placuszki ziemniaczane / prażony boczek |
|
|
Filety kurczaka w sosie kurkowym kopytka / mix sałat |
||
Flaki wołowe | ||
Dania Mięsne |
||
Kotlet „Sezam " Pierś kurczaka faszerowana / frytki / sałatka ze świeżych warzyw |
||
Schab na sosie z grzybów leśnych ziemniaki / sałatka ze świeżych warzyw |
||
Jaśkowe danie Kotlet schabowy / pierogi ruskie / zestaw surówek |
||
Sznycel cielęcy frykando parzybroda z ziemniakami/ mix sałat / sos vinaigrette |
||
Befsztyk wołowy z masłem czosnkowym pieczone ziemniaki / sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegrett |
||
Golonka kopytka grzybowe / sos chrzanowy / kiszone warzywa i grzyby |
||
Pierogi z cielęciną orzech włoski / ser lazur / sos z zielonego pieprzu / świeże warzywa |
||
Filet z kaczki sous vide kopytka z jabłkiem / sos z malin / mus z palonego jabłka |
||
Tagliatelle z polędwiczką wieprzową i sosem grzybowym | ||
|
||
Ryby |
||
Morszczuk Filet fasolka szparagowa/ sos holenderski/ ziemniaczki |
||
Łosoś z grilla ryż ze szpinakiem / warzywa grillowane |
||
Dania Wegetariańskie |
||
Chrupiące placki ze śmietaną / z sosem grzybowym | ||
Tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone | ||
Pierogi ruskie | ||
Sałatki |
||
Sałatka z kurczakiem ogórek / pomidor / jajko / sałata /ananas /feta / cebula /sos vinegrette /pieczywo czosnkowe |
||
Sałatka z polędwiczką wieprzową puder z boczku / sałata / oliwki / ogórek / parmezan/ jalapeno / sos musztardowy |
||
Sałatka grecka ogórek / pomidor / papryka / cebula / oliwki / ser feta / sos vinegrette / pieczywo czosnkowe |
||
Menu dziecięce |
||
Rosołek z kluseczkami |
||
Zupka pomidorowa | ||
Polędwiczka drobiowa panierowana frytki / marchewka |
||
Naleśniki z bananem i nutellą | ||
Quesadilla z kurczakiem tortilla pszenna/ ser/ sos |
||
Desery |
||
Jabłecznik na gorąco sos czekoladowy / lody waniliowe / puder miętowy |
||
Sernik Świeże owoce / syrop klonowy |
||
Beza / mascarpone /sos malinowy / świeże owoce |
||
Pucharek lodowy | ||
Krem brulee |
||
WinaWYTRAWNE |
||
Passonero |
||
Chianti Nonnonanni Włochy,Dojrzałe i owocowe. To Chianti: wino o genialnym rubinowo-czerwonym kolorze, nos charakteryzuje typowe zapachy purpurowego krzewu i małych czerwonych owoców Sangiovese. Młode i smaczne, w ustach świeże, zrównoważone i średnie ciało z nieagresywnymi taninami, zrównoważonymi odpowiednią kwasowością. Wino łatwe do picia, idealny towarzysz codziennych posiłków. |
||
Pinot Grigio |
||
Conde Valdemar Hiszpania,Typowa dla regionu Rioja, odmiana Tempranillo w młodej odsłonie. Ciemny kolor z bukietem konfitur z owoców leśnych i wiśni. Tanina jest miękka i gładka, natomiast końcówka długa i owocowa. |
||
Vina San Esteban Chardonnay |
||
Vina San Esteban Cabernet Sauvignon Chile, Jasnorubinowy kolor z intensywnymi aromatami czerwonych i czarnych owoców. Wiśnie, jeżyny i śliwki mieszają się z delikatnymi niuansami przypraw. Znakomite wino, o dobrej strukturze i delikatnych taninach. Oddaje przyjemną równowagę owocowości i dębu wraz z długim zakończeniem. Polecane do serów, steków, pieczeni, makaronów, zapiekanek i potrawek. |
||
|
||
Wina
|
||
Rocca Antica bianco |
||
Rocca Antica rosso Włochy,Delikatne w aromacie z lekko zaznaczonym owocem wiśni. W ustach podobne – proste acz przyjemne, delikatna kwasowość z lekko słodkim, owocowym finiszem sprawia że jest to wino uniwersalne, bardzo gastronomiczne. Campo Castillo Viura 56zł / 750ml Hiszpania, Aromat owoców tropikalnych i gruszki, w smaku miękkie, owocowe, ze świeżą kwasowością. |
||
Campo Castillo Garnacha |
||
Wina PÓŁSŁODKIEsemi-sweet |
||
Viña Losar Blanco |
||
Viña Losar Hiszpania, Piękny, głęboki kolor i dojrzały, intensywny zapach z akcentami wiśni i czarnych |
||
|